ИСТОРИЯ

Спа -клуб „Моник“ е създаден през 2008 г в град Пловдив, с желанието да се създаде място, в което клиентите ни да се възстановяват от напрегнатото ежедневие. С течение на времето се откриха и други направления, а именно:

  » терапевтични възстановителни процедури

  » отслабващи програми и апаратни процедури

Затова открихме Спа клуб в комплекс „Bay View Villas“, край Слънчев бряг. Районът, идеално съчетание на планина и море, е изключително подходящ за спортни и терапевтични занимания.

ЗА ДЕЙНОСТТА:

» МАСАЖИ И СПА ТЕРАПИИ

» ПРОГРАМИ ЗА ОТСЛАБВАНЕ И ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ

» ПРОЦЕДУРИ ЗА ОТСЛАБВАНЕ

» ГРИЖА ЗА ЛИЦЕТО

ЗА РАЙОНА

Морският климат в Слънчев Бряг се характеризира с горещи, слънчеви дни от май до октомври със среднолетни температури от 26 градуса и  температура на морската вода 23-25 градуса.

Ако пътувате за Слънчев Бряг и Свети Влас ще се натъкнете на едно от вече малкото места, запазили своята неподправена природа и красота. От едната ви страна синевата на небето се слива със сините води на морето, а от другата се извисяват зелените хълмове на източна Стара планина. На това приказно място, сгушено между две височини наречени „Кабукчията” се намира село Кошарица.

Доскоро никому неизвестно, селото се превръща във все по-предпочитана туристическа дестинация и място за отдих и туризъм. То отстои само на 3 – 4 км от Слънчев Бряг в подножието на планината на 120 м надморска височина.

Уникалното съчетание на планина и море, черноморският климат, близостта на някои от най-големите български курортни и исторически места, утвърждават Кошарица, като едно от атрактивните и най-бързо развиващи се нови курортни селища и предпочитано място за почивка.

1. ОТСЛАБВАЩА ПРОГРАМА

– първичен прием – снемане на данни за клиента и изработка на картон
– 5 хранения 3 основни и 2 междинни, разработени от диетолог на база на 1100ккал на ден
– до обед ЛФК – лечебна гимнастика 1 час и 20 мин
– аквааеробика 50 мин
– Следобед – походи – теренно лечение или плаж, или лечебни танци по избор
– изготвяне на индивидуални препоръки при напускане на програмата, както и примерно меню за продължаване на здравослоното хранене за постигане на по- добри резултати

 

2. ВЪЗСТАНОВИТЕЛНА ПРОГРАМА

– първичен прием – снемане на данни за клиента,изработка на картон и изготвяне на план за възстановяване
– 5 хранения 3 основни и 2 междинни, разработени от диетолог на база на 1100ккал на ден
– до обед ЛФК – лечебна гимнастика 1 час и 20 мин
– един терапевтичен масаж  плюс 1 възстановителна процедура с
поморийска кал, поморийска луга, парафин, ултразвук терапия и електрофореза
– изготвяне на препоръки при напускане, как да бъде продължена рехабилитацията


3. ОТСЛАБВАЩА И РЕЛАКСИРАЩА ПРОГРАМА

– първичен прием – снемане на данни на клиента и изработка на картон
– 5 хранения 3 основни и 2 междинни, разработени от диетолог на база на 1100ккал на ден
– до обед ЛФК – лечебна гимнастика 1 час и 20 мин
– аквааеробика 50 мин
– 3 процедури Кавитация- ултразвукова липосукция  на 3 зони, за всяка процедура или 3 антицелулитни масажа
– процедури за апаратна детоксикация
– Следобед – походи – теренно лечение или плаж, или лечебни танци по избор
– изготвяне на индивидуални препоръки при напускане на програмата, както и примерно меню за продължаване на здравослоното хранене за постигане на по- добри резултати


4. ВЪЗСТАНОВИТЕЛНА И ПОДМЛАДЯВАЩА ПРОГРАМА

– първичен прием – снемане на данни за клиента,изработка на картон и изготвяне на план за възстановяване
– 3 Радиочестотни лифтинга плюс фотонотерапия, йонофореза плюс терапия според вида кожа
– 5 хранения 3 основни и 2 междинни, разработени от диетолог на база на 1100ккал на ден
– до обед ЛФК – лечебна гимнастика 1 час и 20 мин
– един терапевтичен масаж  плюс 1 възстановителна процедура с
поморийска кал, поморийска луга, парафин, ултразвук терапия и електрофореза
– изготвяне на препоръки при напускане, как да бъде продължена възстановяването

МАСАЖИ И СПА ТЕРАПИИ


  » Класически масаж

Масажът е ценно лечебно и профилактично средство. Чрез него, от една страна се получава значително намаляване на субективните оплаквания на болния – настъпват обезболяване, успокояване, релаксиране. От друга страна се оказва благоприятно въздействие и върху протичането на заболяването, като се подобрява храненето на тъканите и се ускорява оздравителният процес. От трета страна масажът има подчертано профилактично действие – повишава защитните сили на организма и неговата устойчивост към простудни и инфекциозни заболявания.


  » Терапевтичен масаж

Лечение с  поморийска кал-Лечебната кал се образува в солените водоеми или лиманите. В получената така наречена РАПА има над 83 микроелемента, калций, магнезий и други, които лекуват заболяванията на вече посочените системи. Най често срещащият се метод е апликационният, както и калните вани или Египетския метод – намазване на цялото тяло и засъхване, след това измиване. Калта има много силни лечебни свойства, намалява възпалителните процеси в мускули, стави и сухожилия.

 

  » Парафинотерапия 

Парафинолечението също се практикува при проблеми със ставите, но когато те са хронични, а не в остра фаза. Затопленият парафин разширява кръвоносните съдове и отпуска мускулатурата. Ефектът обаче не се появява веднага, а трябва да се изчака известно време. Парафинолечението трябва да се практикува внимателно, защото ако стане прегряване, може да се наруши нормалният ход на кръвоснабдяването.


  » Лечение с поморийска луга

Черноморската луга е с доказан медицински ефект – прилага се при лечение и профилактика на болести свързани с опорно-двигателния механизъм, кожни възпаления и рани, разширени вени, настинки и простудни заболявания.

  » Апаратна физиотерапия – Ултразвук /фонофореза/

Това е уред, който има способноста да вкарва в тялото на човек лекарствени вещества в дълбочина. Има болкоуспокояващ, противовъзпалителен, регенериращ ефект, както и терапевтично въздействие върху ПНС, невралгии, плексити, дискови процеси, спондилоартрози, блокажи на интервертебралните стави и др.


  » Антицелулитен масаж

Най-известният метод за третиране на целулита е мануалният масаж. Именно с негова помощ се подобрява кръвооросяването на тъканите. Увеличеното кръвоснабдяване от една страна носи повече кислород, който подпомага изгарянето на мазнините, а от друга страна осигурява разнасяне на лимфния застой и отстранява токсините и отпадните продукти на метаболизма


  » Арома- терапия

Арома-терапията е използването на етерични масла ведно с класическите техники в масажа. Тези масла имат успокояващ и енергезиращ ефект, като освен това помагат и на кожата.

Етеричните масла са силно концентрирани ароматни вещества, съдържащи се главно в цветовете, листата, плодовете, семената и корените на растенията. Те действат като катализатор и регулират растителния метаболизъм, като спомагат за адаптирането на растението в околната среда.


  » СПА – терапии

Предлагаме следните СПА- терапии: с глина, мед, вино, шоколад, роза, кафее, чай, със соли от Мъртво море.


  » Хаммам-турска баня

Традиционна процедура, смесила в себе си традициите на Римската и Византийската баня. Тази процедура подобрява кръвообращението на кожата и стимулира отделителната й функция, както и обмяната на веществата. В нея се използват различни плодови пилинги в съчетание с кесе /специална ръкавица/.


 ПРОЦЕДУРИ ЗА ОТСЛАБВАНЕ

   » Ултразвукова система за кавитация 

Директно насочените към слоя с мазнини силни ултразвукови вълни карат дълбоко намиращия се целулит да вибрира. Мастните клетки се разбиват за 5 до 10 минути.

Необходими са от 5 до 10 процедури. След процедура с ултразвукова липосукция 85% от мазнината се изхвърля   от тялото чрез лимфната система.Черничт дроб ще превурне 15% от мазнината във въглехидрати, които ще се използват за ежедневните енергийни нужди на организма.


   » Радиочестотна система (двуполюсна)

Високо честотният електрически поток подпомага метаболизма и разграждането на мазнините. Разградените мастни киселини се изхвърлят чрез лимфната система (5-10 минути).


   » Вакуумен масаж с радиочестотен лифтинг

 

 ГРИЖА ЗА ЛИЦЕТО


   »  Класическо почистване на лице

Процедури при класическото почистване на лице: параозонатор, механично почистване, йонофореза, дарсонвал, маска и крем.


   » Радиочестотен лифтинг на лице

При радиочестотен лифтинг на лице, радиочестотните вълни „бомбардират” клетките, които произвеждат колаген-фиброобласти. Излъчваната от накрайник енергия ги затопля, а това води до производството на колагенови влакна, дермата увеличава здравината и еластичността си и се получава ефект на лифтинг.


   » Диамантено микродермоабразио

Диамантеното микродермоабразио премахва горния епидермис на кожата, с цел по-бърза регенерация.

ФИТНЕС

Това не е зала с уреди за упражнения, а начин на живот и мислене.

Ако сте осъзнали, че пътят до работа и обратно не е достатъчен, за да сте здрави, бодри и да поддържате добрата форма на тялото си, значи имате нужда от спорт, или иначе казано – от фитнес.

ЛФК 

Лечебната възстановителна или коригираща гимнастика е един метод в кинезитерапията и рехабилитация за коригиране и укрепване неправилната стойка, отстраняването на болки в раменния пояс, гърба и шията. Причините могат да се крият както в изменения на междудисковото пространство, така и в самите прешлени. Нерядко проблемът идва от “разместване” на един спрямо друг съседни прешлени (т.нар. спондилолистеза).

ЛФК включва физически упражнения с приложен характер за коригиране и наместване на гръбначния стълб, засилване на паравертебралната мускулатура, еластичност и издръжливост. Освобождаване на притиснати гръбначно мозъчни нерви, премахване на болката и ограничената подвижност.


АКВААЕРОБИКА

Поради специфичните си физични характеристики, Водната среда е доста по- различна от въздушната: с по- високо съпротивление, по- дълго действащи инерционни сили, температура, подемна сила и т.н. Всички тези особености многократно увеличават ефекта от извършването на физическа работа, в сравнение с тренировки „на сухо“.
1. Много добре се тренира равновесие и координация.
2. Развиват се мускулната сила и издръжливост по един много елегантен и атравматичен начин. Мускулите буквално се извайват във водата, увеличават своята сила, без да се стига да хипертрофия, което означава, че мускулите придобиват една леко издъжена форама, подобна на вретено, и в същото време са здрави, силни и стегнати.
3. За разлика от сухите тренировки във фитнеса, вероятността от навяхване, изкълчване или казано по бабешки „сецване“ е в пъти по- малка.
4. Придобива се по- голяма издръжливост (качество, което дава възможност да се извършва определен вид работа дълго време, без да настъпва силна, непреодолима умора)
5. Повлиява се изключително благоприятно работата на сърдечно- съдовата и дихателна системи
6. Има подчертан закаляващ ефект
7. Има силно изразено положително влияние върху психо-емоционалния тонус (с други думи- във водата е весело и приятно :))

ПОХОДИ

Теренното лечение (лечебно ходене) е вид активна кинезитерапия, при която най-автоматизирания двигателен навик у човека – ходенето се използва с лечебна цел. Това става чрез привикване и трениране на организма към постепенно нарастващо физическо натоварване.

ТАНЦОТЕРАПИЯ

Танцотерапията е направление от съвременната медицина, но корените й произхождат от древността. Танцотерапията е проверена през хилядолетията – абсолютно надеждно и най-приятното средство за лечение на много болести и обезпечаване на здравето и дълголетието. Танцетерапията е доста ефективна. Според статистиката танцьорите живеят дълго и са щастливи хора. Те до дълбока старост запазват млади душата и тялото си. Танците не са елексир за безсмъртие, но те са елексир за вечна младост.

Условията, при които работи СПА клуба се менят, в зависимост от сезона и локализацията.

Актуална информация за всички цени и услуги можете да получите на:

телефон – +359 896 722 705 или e-mail – monika_gulova@abv.bg

  Периоди:

Първи период:от 20 май до 30 юни
  
Втори период:от 1 юли до 19 август
  
Трети период:от 20 август до 10 септември
Може да се свържете с нас и с този формуляр