МАСАЖИ И СПА ТЕРАПИИ


  » Класически масаж

Масажът е ценно лечебно и профилактично средство. Чрез него, от една страна се получава значително намаляване на субективните оплаквания на болния – настъпват обезболяване, успокояване, релаксиране. От друга страна се оказва благоприятно въздействие и върху протичането на заболяването, като се подобрява храненето на тъканите и се ускорява оздравителният процес. От трета страна масажът има подчертано профилактично действие – повишава защитните сили на организма и неговата устойчивост към простудни и инфекциозни заболявания.


  » Терапевтичен масаж

Лечение с  поморийска кал-Лечебната кал се образува в солените водоеми или лиманите. В получената така наречена РАПА има над 83 микроелемента, калций, магнезий и други, които лекуват заболяванията на вече посочените системи. Най често срещащият се метод е апликационният, както и калните вани или Египетския метод – намазване на цялото тяло и засъхване, след това измиване. Калта има много силни лечебни свойства, намалява възпалителните процеси в мускули, стави и сухожилия.

 

  » Парафинотерапия 

Парафинолечението също се практикува при проблеми със ставите, но когато те са хронични, а не в остра фаза. Затопленият парафин разширява кръвоносните съдове и отпуска мускулатурата. Ефектът обаче не се появява веднага, а трябва да се изчака известно време. Парафинолечението трябва да се практикува внимателно, защото ако стане прегряване, може да се наруши нормалният ход на кръвоснабдяването.


  » Лечение с поморийска луга

Черноморската луга е с доказан медицински ефект – прилага се при лечение и профилактика на болести свързани с опорно-двигателния механизъм, кожни възпаления и рани, разширени вени, настинки и простудни заболявания.

  » Апаратна физиотерапия – Ултразвук /фонофореза/

Това е уред, който има способноста да вкарва в тялото на човек лекарствени вещества в дълбочина. Има болкоуспокояващ, противовъзпалителен, регенериращ ефект, както и терапевтично въздействие върху ПНС, невралгии, плексити, дискови процеси, спондилоартрози, блокажи на интервертебралните стави и др.


  » Антицелулитен масаж

Най-известният метод за третиране на целулита е мануалният масаж. Именно с негова помощ се подобрява кръвооросяването на тъканите. Увеличеното кръвоснабдяване от една страна носи повече кислород, който подпомага изгарянето на мазнините, а от друга страна осигурява разнасяне на лимфния застой и отстранява токсините и отпадните продукти на метаболизма


  » Арома- терапия

Арома-терапията е използването на етерични масла ведно с класическите техники в масажа. Тези масла имат успокояващ и енергезиращ ефект, като освен това помагат и на кожата.

Етеричните масла са силно концентрирани ароматни вещества, съдържащи се главно в цветовете, листата, плодовете, семената и корените на растенията. Те действат като катализатор и регулират растителния метаболизъм, като спомагат за адаптирането на растението в околната среда.


  » СПА – терапии

Предлагаме следните СПА- терапии: с глина, мед, вино, шоколад, роза, кафее, чай, със соли от Мъртво море.


  » Хаммам-турска баня

Традиционна процедура, смесила в себе си традициите на Римската и Византийската баня. Тази процедура подобрява кръвообращението на кожата и стимулира отделителната й функция, както и обмяната на веществата. В нея се използват различни плодови пилинги в съчетание с кесе /специална ръкавица/.


 ПРОЦЕДУРИ ЗА ОТСЛАБВАНЕ

   » Ултразвукова система за кавитация 

Директно насочените към слоя с мазнини силни ултразвукови вълни карат дълбоко намиращия се целулит да вибрира. Мастните клетки се разбиват за 5 до 10 минути.

Необходими са от 5 до 10 процедури. След процедура с ултразвукова липосукция 85% от мазнината се изхвърля   от тялото чрез лимфната система.Черничт дроб ще превурне 15% от мазнината във въглехидрати, които ще се използват за ежедневните енергийни нужди на организма.


   » Радиочестотна система (двуполюсна)

Високо честотният електрически поток подпомага метаболизма и разграждането на мазнините. Разградените мастни киселини се изхвърлят чрез лимфната система (5-10 минути).


   » Вакуумен масаж с радиочестотен лифтинг

 

 ГРИЖА ЗА ЛИЦЕТО


   »  Класическо почистване на лице

Процедури при класическото почистване на лице: параозонатор, механично почистване, йонофореза, дарсонвал, маска и крем.


   » Радиочестотен лифтинг на лице

При радиочестотен лифтинг на лице, радиочестотните вълни „бомбардират” клетките, които произвеждат колаген-фиброобласти. Излъчваната от накрайник енергия ги затопля, а това води до производството на колагенови влакна, дермата увеличава здравината и еластичността си и се получава ефект на лифтинг.


   » Диамантено микродермоабразио

Диамантеното микродермоабразио премахва горния епидермис на кожата, с цел по-бърза регенерация.